BurenService Hattem sinds april 2022 officieel dementievriendelijk

sdv

BurenService Hattem assisteert sinds 2013 Senioren om zelfstandig te blijven wonen. Sinds die tijd is het aantal senioren met dementie fors gestegen en cijfers tonen aan dat het aantal blijft stijgen (1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen krijgt dementie).

Het is de wens van veel senioren is om, ook nadat de diagnose dementie is gesteld, zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Daarom besloot Monique Zuidwijk van BurenService Hattem om haar assistenten te laten trainen en zo officieel een dementievriendelijke organisatie te worden.

Dus kregen de assistenten op een mooie woensdag avond van Gerard Meijer (van Samen Dementie Vriendelijk Nederland) een onderhoudende en leerzame training. Onder het genot van wat lekkers werden ze door Gerard meegenomen wat de beste manier is om krijgt dementie gaan met mensen met dementie.

De training is gemaakt met één specifiek doel, namelijk om deelnemers te leren dementie te herkennen en om in hun werk nog beter te weten hoe ze kunnen omgaan met mensen met dementie. Met meerdere voorbeelden kregen de deelnemers voldoende handvatten hoe ze in de praktijk het beste kunnen handelen!

De assistenten van BurenService Hattem kijken terug op een bijzonder geslaagde middag op de prachtige locatie van de Oplichterij in Hattem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar top