Huishoudelijke taken blijven liggen en dan?

BURENSERVICE

Naarmate je ouder wordt worden huishoudelijke taken zwaarder.

Dat is een feit en misschien herkent u dit wel bij uzelf. Vaker moeite om zaken op te ruimen, het wassen van het beddengoed uitstellen. De ramen zouden gelapt moeten worden en elke dag vers eten lukt ook niet echt makkelijk.

 Ik herken dit bij mijn eigen oudere vader en dat is één van de redenen waarom ik BurenService heb opgericht. Om senioren te assisteren bij  huishoudelijke taken zodat zij daar niet meer naar om hoeven te kijken. Met een abonnement bij BurenService bepaalt u als senior zelf waarvoor en wanneer  u assistentie wilt.

Uit onderzoek blijkt overigens dat maar liefst 30% (!) van de ouderen die zorg aan huis krijgt ondervoed is. Schokkend vind ik dat. 

Een oplossing kan zijn om boodschappen of maaltijden thuis te laten bezorgen. Een andere (en veel gezelligere) oplossing is dat iemand (vrijwillig) boodschappen doet  kookt? Dan is het zeker dat u dagelijks of een paar dagen per week een voedzame en warme maaltijd krijgt.

We snappen dat dit geen leuke dingen zijn om over na te denken, maar het is wel heel belangrijk. Goed voorbereid is het halve werk!

Ps. Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk om via de gemeente een beroep te doen op de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) voor ondersteuning in het huishouden. Mocht u hierover meer willen weten, neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar top