Kerst, een periode van tradities   

FA D CF B A AB B B EBE E a


Voor mij is kerst een periode van tradities. Iedere familie heeft zo z’n eigen tradities, de één gaat gourmetten, de ander gaat met z’n allen lekker onbeperkt kerstfilms kijken en wij (ons gezin en mijn familie inclusief m’n vader van 85) vieren kerst altijd op kerstavond. Dat begint met een bezoek aan de nachtmis en daarna gaan we met z’n allen diep in de nacht ontbijten met een heerlijk vers getrokken bouillon, warme broodjes en een goed glas wijn. Ik ben gevoelig voor tradities, dat geeft je indentiteit. En daarom raakt het me des te meer dat er ouderen zijn die met kerst geen mensen (meer) om zich heen hebben om tradities te delen.

Daarom vond ik het ook zo bijzonder dat er bij de feestelijke kerstborrel ter ere van ons 5 jarig bestaan (voor buren en klanten) zoveel mensen kwamen. Het was zo enorm gezellig dat we direct besloten hebben er een jaarlijkse traditie van te maken.

Dat Burenservice in een behoefte voorziet heb ik de laatste 5 jaar wel gemerkt. En het gekke is dat ik echt heel dankbaar ben dat wij deze rol al 5 jaar kunnen vervullen. Het is toch ontzettend mooi dat, ook als je wat ouder wordt, je je leven mag leiden zoals je dat zelf wilt! En als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren door allerhande praktische zaken te organiseren dan doen we dat met liefde! Wij merken dat het enorm gewaardeerd wordt dat we met ouderen gelijkwaardig omgaan en kijken naar wat ze (nog) wel kunnen.

En hoe mooi is dat we samen met onze  “buren” , jong en oud, leden en niet-leden, Hattemers en Zwollenaren,  een nieuwe kersttraditie hebben gecreëerd. Eentje waar iedereen welkom is, waar een lekker glas glühwein klaar staat en waar we samen kunnen zijn!

1 reactie op “Kerst, een periode van tradities   ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar top