Kijk meer naar de mens bij dementie…..

MONIQUE ZUIDWIJK

Vorig jaar las ik een krantenartikel met bovenstaande kop. De essentie van het stuk was dat de houding van de Nphoto 1517541821876 fa17bd9a1602ederlanders ten opzichte van dementie verandert. Een constatering van beginnende dementie hoeft niet gelijk “einde oefening’ te betekenen.

Het artikel bleef in mijn hoofd spoken en het duurde even voordat ik erachter kwam waarom dit artikel me zo in de greep hield.

We zijn toch allemaal mensen?
Wat is namelijk het geval? Sinds het begin van BurenService, nu 5 jaar geleden, worden wij regelmatig door mantelzorgers gevraagd of wij hun dementerende partner gezelschap willen houden. Gewoon, van mens tot mens gezellige dingen doen. Samen eten, wandelen, koken, of boodschappen doen. Dit doen wij 100% vanuit ons hart, waarbij we puur kijken naar de mens, zonder oordeel. Keer op keer merken we dat we hier het verschil mee kunnen maken, gewoon door iets te doen wat voor ons zo enorm vanzelfsprekend is! We zijn toch allemaal mensen??

Blij en stiekem ook een beetje trots..
En juist daarom sprak het krantenartikel me zo aan, blijkbaar deelt nog niet iedereen onze mening en is er nog veel werk aan de winkel! En toeval bestaat niet. Want wat was ik blij (en ook wel trots) dat ik eind 2017 door Alzheimer Nederland, afdeling NO Veluwe, gevraagd ben om in het team met voorlichters te komen.

Onvoorstelbaar
Zoals in het krantenartikel stond is de houding aan het veranderen maar er is echt nog werk genoeg aan de winkel. Zolang ik om mee heen hoor dat mensen met dementie in winkels onheus worden behandeld omdat het personeel geen idee heeft hoe ze met dementie moeten omgaan, weet ik dat we er nog niet zijn

Droom?
Binnen BurenService willen we graag ons steentje bijdragen en ik hoop dat mijn droom uit komt dat we voortaan naar de mens kijken en niet naar zijn ziekte! Daarom lijkt ons grandioos om samen met Stichting Welzijn Hattem en de gemeente Hattem te kunnen werken aan een dementie-vriendelijke gemeente.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar boven