Langer thuis wonen met dementie

img

Op dit moment (2020) hebben 240 Hattemers dementie en dat aantal zal verdubbelen in de komende 30 jaar. Om te zorgen dat er meer bekendheid, begrip en bewustwording is over de ziekte heb ik, samen met 35 andere partijen, op vrijdag 7 februari 2020 mijn handtekening gezet om van Hattem een Dementie Vriendelijke gemeente te maken.

Mensen met beginnende dementie weten zich vaak nog prima weten te redden maar er is nog veel onwetendheid over dementie. Buren, winkeliers en anderen weten vaak niet goed hoe ze moeten reageren. Een klein gebaar is soms al genoeg om een misverstand te voorkomen en iemand te kunnen helpen.

De Assistenten van BurenService krijgen vaak te maken met mensen met dementie. Het is daarom belangrijk dat ze weten hoe ze hier mee om moeten gaan, hoe herken je de signalen van dementie? En hoe ga je om met onbegrepen gedrag? Daarom heb ik geen moment getwijfeld om mijn handtekening te zetten onder de intentie overeenkomst. Daarmee spreek ik de intentie uit om het komende jaar de assistenten en zorgverleners die werken voor BurenService de training “Samen Dementie Vriendelijk” te laten volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar top