Ongewenst gewichtsverlies bij senioren

bouwsteentjes

Net voor Corona was ik met mijn vader bij de cardioloog en die zei iets wat me is bijgebleven. Hij zei namelijk dat de meest hartpatiënten onder de 70 van hem het advies kregen om af te vallen en dat de hartpatiënten met een hogere leeftijd vooral meer moesten eten en aan moesten komen.

U raadt het al, mijn vader valt in de categorie dat hij meer zou moeten eten. En ik zie het meer om mee heen. Vooral senioren die alleen wonen vinden het lastig om 3x per dag te eten en elke dag warm te eten. Koken heeft geen prioriteit en het is ongezellig om alleen te eten. Begrijpelijk, maar de gevolgen kunnen best groot zijn als u ongewenst zoveel gewicht en spieren verliest.

 

De eerste oplossing is vrij eenvoudig namelijk door regelmatig eten te laten bezorgen of zelf af te halen via bijvoorbeeld @uitgekookt. (onze assistenten kunnen natuurlijk ook samen met u koken en boodschappen doen)

Maar stel, dat is allemaal niet voldoende en het gewichtsverlies gaat door? Dan kan er vanuit de basisverzekering een beroep gedaan worden op een diëtist die het eetpatroon van de senioren analyseert. Naast het advies om 3x per dag te eten stelt de diëtist vaak tijdelijk aanvullend “krachtvoer” zoals fantomalt voor om het gewichtsverlies snel te stoppen.

 Voor onze abonnees die te veel gewicht hebben verloren leggen we vaak een doosje met “bouwsteentjes  in de diepvries. Dit zijn heerlijke taartjes die verrijkt zijn met eiwit.  Als u om de dag zo’n lekker taartje bij de thee neemt heeft u heel wat eiwitten binnen! 🍰

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar boven