Mijn naam is Monique Zuidwijk en ik vind dat iedereen op een menswaardige manier oud moet kunnen worden.

De wereld een beetje mooier maken

Tot 2005 werkte ik als directeur bij een grote bank in Den Haag. Daar heb ik na een dienstverband van veertien jaar zelf ontslag genomen omdat de bankwereld niet meer bij mij paste. Ik besefte dat het mij meer voldoening gaf om de wereld een klein beetje mooier te kunnen maken door verbinding, empathie en liefde. Dat wilde ik niet alleen meer privé maar ook in mijn werk, dat ik een steen in het water gooi, de ringen eromheen steeds vager worden, maar er nog wel zijn….

Door een opleiding tot opruimcoach en het werken als zelfstandig ondernemer kon ik steeds beter doen wat echt bij mij paste. Tot het moment dat ik in 2008 met mijn gezin naar Hattem verhuisde, daar bleek helaas weinig werk voor opruimcoaches te zijn. Aangezien niets doen niet bij me past en ik op de één of andere manier in elke situatie de rol van mediator op me nam, lag een opleiding tot transformatief mediator bij Wel-com Mediation voor de hand. Daarna werd ik min of meer toevallig lokaal politiek actief en kreeg ik als raadslid de zogenaamde zorgportefeuille. Ik kwam terecht in een compleet nieuwe wereld van zorg en zorgwetgeving. Het bleek op mijn lijf geschreven.

Via de politiek kwam ik Lily Ruijs tegen en met haar ben ik in 2013 gestart met BurenService, een gemaksdienst voor jong en oud. Door het ondersteunen van de vaak oudere cliënten van BurenService kwam ik tot de schrikbarende conclusie dat ouderen vaak niet serieus genomen werden. Dan werd er bij een ziekenhuis bezoek tegen mij in plaats van tegen mijn cliënt gesproken. Ik zag dat ook gebeuren bij mijn eigen ouders, dan kocht mijn vader in mijn bijzijn een nieuwe computer en werd alles aan mij uitgelegd, schandalig! Het komt misschien door mijn pestverleden, maar ik kan me er zo over opwinden als mensen niet menswaardig behandeld worden, kijk alsjeblieft naar de mens en niet naar zijn geslacht, ziekte, opleidingsniveau of leeftijd.

Kijk alsjeblieft naar de mens en niet naar zijn geslacht, ziekte, opleidingsniveau of leeftijd!

Dat is iets dat ik alle senioren gun, dat ze menswaardig oud mogen worden, dat je nog niet “hulpbehoevend” of zielig bent als je af en toe wat assistentie nodig hebt. Dat was de directe aanleiding om, nadat Lily in 2017 stopte met BurenService, me te gaan richten op het assisteren van senioren. Om hen op een gelijkwaardige basis het leven te laten leiden zoals ze dat zèlf willen! Dit kan door een keertje mee te gaan naar het ziekenhuis of door het organiseren van 24-uur zorg aan huis, wij maken het met liefde mogelijk!

Contact met de kinderen

In de afgelopen jaren heb ik, naast het contact met senioren, ook veel contact gehad met hun kinderen. Die wonen meestal niet om de hoek, voelen zich steeds meer hulpverlener in plaats van kind en weten vaak de weg niet in de wondere wereld van de ouderenzorg. Zij vinden het prettig als er iemand in de buurt van hun ouders is, die ze even kunnen appen om te vragen hoe het met hun vader of moeder is. Iemand die met ze meedenkt in het organiseren van allerlei zaken die er nou eenmaal komen kijken bij het ouder worden. Een gelijkwaardige assistent die er voor hun vader of moeder is, op een manier zoals ze dat zelf graag willen voor hun ouders! Super waardevol, blije mensen, daar doe ik het voor!

Nieuwsgierig hoe ik ook u kan helpen met Assistentie of Zorg Thuis?

Onze assistenten en zorgverleners

BurenService werkt met een team van betrouwbare & ervaren assistenten en gediplomeerde zorgverleners die geselecteerd zijn op professionaliteit, ervaring en persoonlijkheid. Voor BurenService geldt dat ieder mens uniek is en gewaardeerd wordt, dus niet alleen onze cliënten maar zeker ook onze assistenten. Een aantal van hen stelt zich graag voor.

burenservice

Margriet

Even voorstellen, Ik ben Margriet en werk sinds voorjaar 2019 bij BurenService. Een fijne werkomgeving, die buren (de mensen om me heen) de ondersteuning biedt op een manier die ook bij mij past, persoonlijk en met aandacht. Hoe fijn is het om in je eigen huis, in je eigen omgeving, te kunnen blijven wonen als je ouder wordt of anderszins hulp nodig hebt. Als familiemens zie ik hoe bijvoorbeeld ouderen een extra handje nodig hebben om ontspannen thuis te kunnen blijven wonen; de vertrouwde plek met familie en vrienden om je heen. En hoe ook anderen in hun (gezins-)situatie ondersteuning voor zichzelf of een familielid wel kunnen gebruiken. Gewoon iemand die er voor je is, om mee te praten en die je verder helpt. Dat is wat ik graag doe en daarom werk ik bij BurenService. Misschien dat we elkaar een keer treffen. 

burenservice

Thinka

Waarom ik doe wat ik doe voor BurenService: eigenlijk weet ik niet zo goed hoe ik het moet verwoorden, maar denk in de richting van aanvulling op hetgeen mensen in hun eigen omgeving doen, aanvullen waar het nodig is met oog voor wat belangrijk is voor de cliënt. Of het nu samen koken is, of met een kopje koffie iemand uit zijn/ haar isolement halen, als het er maar toe doet. De cliënt het idee geven dat zijn/ haar leven op deze manier nog fijn is. Zorg met hart en hoofd.

burenservice

Johanna

Ik werk voor Burenservice vanwege het respect voor de normen en waarden van de client!

burenservice

Ali

Ik ben Ali de Heij, gediplomeerd ziekenverzorgende en werk 1 jaar voor BurenService. Ik heb ervaring in thuissituaties met dementie, terminale zorg en andere ouderdomsverschijnselen. Persoonlijke aandacht en contact vind ik erg belangrijk.  Zorg bestaat niet alleen uit “Zorg”! Mijn ervaring is dat rondom de thuissituatie veel geregeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan afspraken met de huisarts of het ziekenhuis, huishoudelijke klusjes, boodschappen doen, meegaan naar de kapper of zomaar een uitstapje kan ook. Het team van BurenService werkt op deze manier en stelt de zorgvraag centraal. BurenService staat garant voor kwaliteit en persoonlijke aandacht.

riny

Riny

Ik ben Riny en vind het heel fijn met mensen om te gaan. Mijn motivatie als zorgverlener door het leven te gaan is dat ik geïnteresseerd ben in de mens en het verhaal achter de mens. Voor mij staat maatwerk en persoonlijke aandacht voorop en ik  vind het belangrijk dat u zelf de regie houdt. Ik assisteer en u bepaalt. Ik heb een brede belangstelling en vind het fijn mijn kennis en ervaring te delen. Bij Burenservice mag ik werken met bovenstaande visie.

marie

Marie

Een goede samenwerking is van essentieel belang in de begeleiding en zorg voor onze medemens. Daarbij is van belang om goede vertrouwde samenwerkingspartners te hebben. In BurenService, vertegenwoordigd door Monique, vind ik een warme en vertrouwde samenwerkingspartner. BurenService heeft dezelfde visie op het ondersteunen van onze medemens als Thuiszorgidee Marie. Dichtbij op professionele wijze. Op een fijne voortzetting van onze samenwerking.

Scroll naar top