PGB weg ermee?

burenservice

In het verleden is er voor miljoenen met het PGB (persoonsgebonden budget) gefraudeerd dat het tegenwoordig niet eenvoudig meer is om een PGB te krijgen.

Dan ligt het voor de hand om te zeggen “PGB, weg ermee!”

Toch blijft het PGB een uitstekend goed middel om assistentie aan huis te kunnen leveren omdat het de mogelijkheid biedt om maatwerk te leveren! Assistentie en zorg te leveren zoals cliënten dat graag zelf willen, op tijden die ze zelf willen. En als dat de ene dag meer is dan de andere dag dan kan dat!

Door deze voordelen gebruiken wij het PGB  bij veel cliënten naar alle tevredenheid voor zorg thuis vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Dat loopt allemaal prima.

Tot het moment dat ik voor mijn eigen vader een PGB nodig hadden, toen realiseerde ik pas écht wat er voor een zorgvrager allemaal komt kijken bij een PGB en welke impact dat had op mij als mantelzorger, ik had immers al genoeg op mijn bordje liggen en daar kwam de rompslomp van het PGB nog bij.

Ik begrijp als geen ander dat bepaalde zorgverleners alleen betaald kunnen worden vanuit een PGB maar als dochter, mantelzorger weet ik nu ook hoe fijn het is als je aan de hand genomen wordt. Daarom deel ik graag in het vogelvlucht welke stappen je moet zetten om te komen tot een PGB.⁠

⁠Hoe werkt het?⁠
1. Het begint met een aanvraag voor een Wlz (online via CIZ) en daarop moet je dan direct aangeven dat je een deel in PGB wilt ontvangen;

2. Na toekenning van deze Wlz ontvang je vervolgens het aanvraagformulier PGB;

3. Na de verwerking van dit aanvraagformulier PGB volgt een zogenaamd bewuste keuze gesprek;

4. Als dat allemaal goed is afgerond worden er afsluitend overeenkomsten tussen zorgaanbieder en client gesloten die vervolgens in de PGB portaal komen waar de rekeningen dan uit betaald kunnen worden.⁠

Ik snap de stappen hierboven aantonen dat het een klus is om een PGB in gang te zetten maar wat mij betreft moeten we zeker geen afscheid nemen van het PGB, omdat het absoluut vrijheid geeft om zorg op maat te leveren!

Meer weten? Neem dan contact met ons op, wij zijn altijd dichtbij en denken graag mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar top