Veilig langer thuis wonen

BURENSERVICE

Personenalarmering was iets dat ik voor het eerst begin jaren 90 zag bij mijn Oma. Ze was weduwe, woonde zelfstandig in Loosduinen en na een operatie aan haar hart vonden haar 10 kinderen het toch prettiger dat ze een alarmketting ging dragen.

Ik herinner me het als de dag van gisteren dat ze dat allemaal maar onzin vond, ze voelde zich nu toch weer goed, had toch geen ‘bewaking’ nodig. Waarschijnlijk vergat ze hem daarom met opzet om te doen, de ketting hing aan de kast en daar bleef hij hangen. Gelukkig is mijn Oma nooit gevallen, komt misschien ook omdat ze achterstevoren de trap afliep, maar haar kinderen vonden het echt niet grappig dat ze het alarm niet droeg.

Tegenwoordig is elektronica niet meer weg te denken uit de maatschappij en merk ik bij onze cliënten gelukkig minder weerstand tegen een personen alarm. Ze realiseren zich dat dit er mede voor kan zorgen dat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Een personen alarm wordt vaak gecombineerd met een sleutelkastje bij de voordeur zodat er, in geval van nood, altijd iemand naar binnen kan, wel net zo’n prettig idee.

In stap 3 van Zorgeloos Zelfstandig Blijven wonen staan naast de personen alarmering nog meer kleine en grotere aanpassingen die je zelf kan doen om zo lang mogelijk #veilig te blijven wonen.

TIP Bij een medische noodzaak voor een personenalarmering vergoedt de zorgverzekering de apparatuur. Lees daarover meer op  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-en-ondersteuning-thuis/vraag-en-antwoord/wanneer-krijg-ik-personenalarmering-voor-thuis-vergoed

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar top