Verbinding bij dementie

verbinding

Onlangs werd ik geïnterviewd door een student van #Windesheim over goed leven met dementie.

Een uur lang hebben we gesproken over zorg op maat, gelijkwaardige behandeling van mensen met dementie, de ondersteuning van de partners van iemand met dementie, het bieden van veiligheid en structuur. Dat is exact wat wij met BurenService doen. Wij werken met kleine, persoonlijke teams waarbij de dames zowel schoonmaken, de begeleiding doen als de persoonlijke verzorging van degene met dementie. Alles op maat en zoals de cliënt met dementie het zelf wil. Daarbij worden wij betaald vanuit de WLZ en deze benadering is dus voor iedereen met dementie haalbaar.

Maar wat ik heel graag wil benadrukken is dat het van groot belang is dat je bij verbinding bij met mensen met dementie bewust contact maakt met het onderbrein. Daarin zitten de zintuigen, reflexen en de basale emoties. Als je er je van bewust bent dat dit altijd aanwezig is en blijft dan kan je op dat niveau verbinding zoeken en maken. Dat onderbrein geeft ook aan of iemand zich veilig voelt of juist onrustig.

Als het gaat om je eigen vader of moeder dan weet ik dat er erg veel verandert als je vader of moeder dementie krijgt en dat je een soort van rouwproces doormaakt. Er komt immers een moment dat ze je niet meer bewust herkennen. Maar dat neemt niet weg dat ze niet meer zouden voelen wie je bent! En juist op dat diepe niveau, het onderbrein, daar kan je contact blijven maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar top