WMO begeleiding door BurenService in Hattem & Heerde

MONIQUE ZUIDWIJK

Wij zijn er super trots op dat we sinds 1 mei een WMO contract hebben met de gemeenten Heerde en Hattem voor ondersteunende begeleiding en huishoudelijke hulp bij Senioren & Gezinnen. Daardoor kun je vanaf nu bij ons terecht voor zorg in natura (WMO-indicatie), met een PGB en als particulier.

WMO is de afkorting van ‘Wet maatschappelijke ondersteuning’.
 Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft die ondersteuning via de WMO. De gemeente helpt inwoners die dit niet op eigen kracht kunnen. Mensen die dit willen kunnen nu dus in BurenService inschakelen.

Wat wordt bedoeld met eigen kracht?
Met eigen kracht bedoelt de gemeente om met hulp van uw eigen omgeving problemen op te lossen. Wordt u geholpen door iemand uit uw omgeving, bijvoorbeeld een familielid, kennis of buurman?
 Dan wordt uw hulpvraag dus opgelost vanuit eigen kracht.

Welke ondersteuning biedt de WMO?
Lukt het niet om op eigen kracht mee te doen, dan helpt de gemeente. Dat kan via een algemene voorziening of een maatwerk-voorziening zijn. De gemeente onderzoekt samen met u wat u nodig heeft.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over BurenService

BurenService levert Assistentie èn Zorg Thuis op basis van gelijkwaardigheid. Daarbij kijken naar wat iemand nog wèl kan. Zodat senioren, ook op hogere leeftijd, zelf kunnen bepalen hoe ze hun leven leiden, ook als ze daar hulp bij kunnen gebruiken. Wij zijn er wanneer dat nodig is. Van een keertje mee naar de huisarts tot 24-uurs verpleging in eigen huis. En van het oplossen van een computerprobleem tot de installatie van een traplift. Wij organiseren het met liefde, geen vraag is te gek!

Volg ons op social media

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

BurenService kan u onder andere helpen met:
Assistentie
Zorg Thuis
Tarieven
Veel gestelde vragen
Abonnee worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatie gesprek!

Scroll naar boven